Kuře na paprice s noky po maďarsku

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 7381x
Známý pokrm v lepším kabátku. Příloha může být i klasická - těstoviny či houskový knedlík. Ale noky se báječně hodí a jsou nevšední.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si jedno celé kuře asi o váze 1, 4 kg. Dále pak 2 cibule, olej, máslo, sladkou papriku, sůl. Na omáčku pak smetanu s 31 % tuku, zakysanou smetanu, polohrubou mouku a máslo.

Kuře rozporcujeme na díly, asi na šest částí. Na talíři si smícháme dostatek mleté sladké papriky a soli, promícháme a v této směsi omyté a osušené kuře důkladně obalíme.

Poté si v hlubším kastrolu rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme si cibule. Opékáme za občasného míchání do zesklovatění, pak vložíme kuřecí díly a důkladně vše opečeme. Pak podlijeme vodou a pod pokličkou za občasného obracení dusíme 45 minut. Když je kuře měkké, maso vyndáme a uchováváme v teple. Podle potřeby si přilijeme vodu, záleží na tom, kolik chcete omáčky, ale stačí tolik, aby maso po ponoření bylo pod hladinou. Omáčku propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme, pak si rozmícháme mouku ve smetaně a přilijeme do omáčky, opět řádně rozmixujeme a vmícháme zakysanou smetanu. Opět promícháme a můžeme vložit kousek másla pro zjemnění, maso vrátíme zpět. Takto máme kuře hotové.

Na přílohu potřebujeme mléko, hrubou mouku, vejce, sůl a máslo. Připravíme si hrnec a dáme vařit vodu. V jiném menším kastrolu dáme vařit mléko s kouskem másla. Odměříme si mouku a za stálého míchání po částech mouku přisypáváme do mléka s máslem, dokud se nám těsto přestane lepit na stěny kastrolu, osolíme. Připravené těsto necháme vychladnout a pak přidáme vejce, řádně promícháme.

Vodu ve větším hrnci osolíme a lžící vykrajujeme stejně velké noky. Lžíci si vždy namáčíme do studené vody, jde to lépe. Nebo můžeme nok vykrojit a poté si ho ještě vytvarovat v ruce do malé šišky. Noky jsou hotové, když vyplavou, házíme je do vody průběžně při tvarování a po uvaření si je vždy vyndáme.

Kuře na paprice po maďarsku dáme na talíře, přidáme noky a podáváme.

Martin autor receptu:

Kuře na paprice s noky po maďarsku

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku

Celkový počet komentářů: 2
  • Komentář k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku Vendula 22.02.2016 21:33:43

    Pochazim z madarske rodiny a kure na paprice s noky varim casto a neumim si predstavit smetanu to je kure na smetane.Do meho receptu patri nakrajena paprika cerstve rajcatka cibule chilly papricka a stavicka dokonala,noky pouze hl.mouka vajicko sul a voda.Vyzkousejte

  • xkonty
    Komentář k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku xkonty 04.01.2014 07:05:39

    No u nás se odjakživa dělaly Noky(Nokerle)pouze z mouky,vejce,soli a vody.když je dobrá omáčka není třeba serepetiček.Maďarská kuchyně by měla být jednoduchá,s tou smetanou by mě babička poslala do kelu.Ale proti gustu žádný dišputát.Maso je též dobré následně obrat ať člověk nemusí na talíři bojovat s kostí.
    Sorry za to hnidopišství ale ne vše co obsahuje papriku je z Maďarska.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Kuře na paprice s noky po maďarsku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept