reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby

příloha

Postup přípravy

Celé kuře naporcujeme na poloviny nebo čtvrtiny a propláchneme. Osolíme, okořeníme paprikou a grilovacím kořením. Na paprice nešetříme. Porce vložíme do pekáče. Podlijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Nezapomeneme průběžně podlévat velkým množstvím vody.

Mezitím, co se nám kuře bude péct, vymažeme hrnky (4 - 5 ks) olejem nebo vepřovým sádlem a nachystáme si těsto na knedlíky. V míse smícháme mouku, studené mléko, na kostky nakrájené rohlíky, žloutky ze 2 vajíček a špetku soli. Z bílku našleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.

Těsto nalijeme do vymazaných hrníčků a vložíme do hrnce s vodou. Voda by měla dosahovat do jejich poloviny. Vodu přivedeme k varu a hrnkové knedlíky vaříme 30 - 40 minut. Zda jsou knedlíky hotové poznáme pomocí špejle. Pokud se na špejli po vpichu do knedlíku přilepí těsto, knedlíky musíme ještě povařit. Jsou-li knedlíky uvařené, vyjmeme je z vody a necháme na prkénku odstát. Po asi 5-ti minutách půjdou dobře vyklopit.

Je-li kuře upečené, vyndáme maso z pekáče a opatrně odkostíme. Výpek z kuřete i s cibulkou vlijeme do mixéru, přidáme smetanu, mléko a umixujeme. Vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme mouku a povaříme. Podle potřeby dochutíme solí. Jakmile máme omáčku hotovou, vložíme do ní maso, aby se prohřálo.

Hrnkové knedlíky nakrájíme na talíř a polijeme paprikovou omáčkou s masem. Kuře na paprice s hrnkovými knedlíky ihned podáváme. Můžeme ozdobit brusinkami.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Kuře na paprice s hrnkovými knedlíky

Celkový počet komentářů: 7
  • dvanactipes
    dvanactipes

    Vařila jsem toto kuře na paprice na oběd a mělo obrovský úspěch, jak knedlíky, tak omáčka, takže velká pochvala autorovi receptu !!!

    28.10.2011 14:47:26

  • dadulka111
    dadulka111

    Mám dotaz. Hrnkové knedlíky jsem ještě nikdy nevařila. Ptám se tedy: jaké hrnky mám použít? Normální porcelánové nebo nějaké speciální. Staví se hrnky v hrnci při vaření na nějaký pařák, popřípadě utěrku? Děkuji za odpověď. D.

    25.02.2011 10:00:37

    • Jana...
      Jana...

      dobrý den. Hrnky používám úplně obyčejné porcelánové 0,25l (nejlépe nějaké starší). ...stavím je rovnou do hrnce, vodu v hrnci doliju asi do 1/2 výšky hrníčků.
      pokud jste hrnkové knedlíky ještě nikdy nezkoušela, nesmí vás zaskočit to, že jsou trošku tužší než klasické kynuté. zato chuť je nesrovnatelná...vím, že někteří zkouší dávat do těsta i trošku kypřícího prášku, ale já osobně zůstávám u toho svého.

      04.03.2011 15:24:55

  • Jana...
    Jana...

    Omlouvám se, zapomněla jsem to doplnit... knedlíky trošku nabydou..já je vždy naplním do 3/4. Vařím je v hrnci s pokličkou ..a ohledně mouky..pokud nemáte polohrubou mouku, může se dát i hrubá,je třeba to yzkoušet-každému to chutná jinak...

    09.07.2008 19:08:53

  • Jitka
    Jitka

    kolik těsta?

    Mám otázky... kolik těsta dát do těch hrnků? plný skoro až po okraj? Hrnec se má při vaření zakrýt nebo nechat odkryté? Díky za odpovědi :)

    09.07.2008 11:50:27

Nalezeno receptů: 7

Přidat příspěvek k receptu Kuře na paprice s hrnkovými knedlíky