reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře na kari s cizrnou

Lehce složitější recept na kuře, který má však s trochou štěstí fantastický výsledek.


  • 3,1

    114×

    3,1 114
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme cibuli na půlkolečka, z jednoho citrónu vymačkáme šťávu, prolisujeme česnek, lilek nakrájíme na plátky a ve vodě lehce předvaříme cizrnu tak aby uplně nezměkla. Dále naporcujeme kuře.

Do většího hrnce pak dáme olej a rozehřejeme na plotýnce. Na horkém oleji osmažíme cibuli, přidáme kari koření, šafrán a porce kuřete. Maso restujeme z obou stran. Poté přilijeme vývar, šťávu z citrónu, česnek a předvařenou cizrnu. Dochutíme pepřem a solí. Přidat můžeme i pálivou papriku.

Uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a dusíme asi jednu hodinu dokud cizrna úplně nezměkne. Poté přidáme nakrájený lilek a dusíme dalších 10 minut.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře na kari s cizrnou

    Celkový počet komentářů: 3

    • doktor
      doktor

      Můj názor.

      Bez nadsázky se hluboce skláním,vážený pane.Cizrna,slovensky cícer ,není moc známá a neprávem podceňována.Jako gourmet Váš recept dávám do svého archivu. Děkuji.

      07.08.2006 05:03:52

      • majka
        majka

        Re: Můj názor.

        taky si recept uložím, protože cizrna je výborná a lilek zbožňuju, recept mi připomná indickou kuchyni jen nevím jestli se cizrna nemusí několik hodin máčet?

        07.08.2006 08:44:44

    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kuře na kari s cizrnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.