reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře na kari s cizrnou

Lehce složitější recept na kuře, který má však s trochou štěstí fantastický výsledek.


  • 3,1

    114×

    3,1 114
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme cibuli na půlkolečka, z jednoho citrónu vymačkáme šťávu, prolisujeme česnek, lilek nakrájíme na plátky a ve vodě lehce předvaříme cizrnu tak aby uplně nezměkla. Dále naporcujeme kuře.

Do většího hrnce pak dáme olej a rozehřejeme na plotýnce. Na horkém oleji osmažíme cibuli, přidáme kari koření, šafrán a porce kuřete. Maso restujeme z obou stran. Poté přilijeme vývar, šťávu z citrónu, česnek a předvařenou cizrnu. Dochutíme pepřem a solí. Přidat můžeme i pálivou papriku.

Uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a dusíme asi jednu hodinu dokud cizrna úplně nezměkne. Poté přidáme nakrájený lilek a dusíme dalších 10 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře na kari s cizrnou

    Celkový počet komentářů: 3

    • doktor
      doktor

      Můj názor.

      Bez nadsázky se hluboce skláním,vážený pane.Cizrna,slovensky cícer ,není moc známá a neprávem podceňována.Jako gourmet Váš recept dávám do svého archivu. Děkuji.

      07.08.2006 05:03:52

      • majka
        majka

        Re: Můj názor.

        taky si recept uložím, protože cizrna je výborná a lilek zbožňuju, recept mi připomná indickou kuchyni jen nevím jestli se cizrna nemusí několik hodin máčet?

        07.08.2006 08:44:44


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kuře na kari s cizrnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.