Kuře na houbách se smetanovou omáčkou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 6552x
Recept na pečené kuře s chutí slaniny a hub v jemné smetanové omáčce.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kuře omyjeme osušíme a nakrájíme na čtvrtiny. Anglickou slaninu nakrájíme na hranolky a očištěné houby na kousky. Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji.

Opečené kousky kuřete i s výpekem přendáme do pekáčku a podlijeme malým množstvím vývaru. Přidáme houby a za občasného polévání vlastní šťávou upečeme doměkka. Pak maso vyjmeme a výpek zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Omáčku krátce povaříme a podle chuti dosolíme a okyselíme.

Špikované kuře na houbách s jemnou smetanovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží.

Jarka-P autor receptu:

Kuře na houbách se smetanovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kuře na houbách se smetanovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Kuře na houbách se smetanovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept