reklama
hledat uživatel
       

Kuře Marengo

Recept na porce kuřete přelité zeleninovou směsí.


  • 2,9

    1 384×

    2,9 1384
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře naporcujeme. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Česnek očistíme a rozdrtíme. Malé cibulky a žampiony oloupeme a očistíme.

V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme porce kuřete. Pak je vyjmeme a na výpeku osmažíme česnek, rajčatový protlak. Směs zalijeme vínem a vývarem. Přidáme rajčata, kuřecí maso, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Kuře Marengo přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme.

Stranou si na másle osmažíme žampiony a cibulky. Pak přidáme odpeckované olivy. Tuto zeleninovou směs přidáme asi půl hodiny před koncem dušení ke kuřeti.

Hotové kuře Marengo podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Záleží ale na chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Kuře Marengo

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.