reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuře dušené po maďarsku

Kuře Maďar na víně.


  • 3,0

    1 111×

    2,9 1111
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 799 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 661 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Kuře očistíme, rozporcujeme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka.

V hrnci rozpálíme olej a porce kuřete v něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, pálivou papriku hořčici, rajčatový protlak nebo kečup a osmahneme. Kuře podlijeme vínem, trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 20 - 30 minut.

Zatím si nakrájíme okurky na kolečka. Když je kuře po maďarsku úplně měkké, přidáme okurky a necháme vše prohřát.

Kuře dušené po maďarsku podáváme horké s brambory nebo rýží a přeléváme je vydušenou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře dušené po maďarsku

    Celkový počet komentářů: 3
    • Palika
      Palika

      Kuře po maďarsku?

      Nějak jsem nepochopil proč po maďarsku. Jsem Maďar, vařím hodně jídel z maďarské kuchyně a Maďaři jednak prakticky nepoužívají moc pálivou papriku, nijak extra nepoužívají kmín a protlak nebo kečup (když už tak loupaná rajčata) hlavně ne ve spojení s drůbeží, nepoužívají zrovna moc jako přílohu brambory atd. Mluvím tedy o starší kuchyni, o tom co mě učily obě babičky (je mi 50let a vařím dobrých 35 let). Ani ve straších kuchařkách nenaleznete tyto postupy ... to jen tak na okraj ...

      Co se týká vína na podlévání - jak se již zmínila Jana Machalová - k drůbeži je vhodnější bílé a suché nebo polosuché, ale opravdu záleží na každém co má raději. Víno má jen lehce podbarvit chuť masa, červená vína jsou vhodnější k podlévání červeného masa ...

      23.07.2012 19:15:27

    • andrea
      andrea

      Jaké víno? Červené, bílé, šumivé atd.? Suché, polosladké, sladké? Portské?

      24.01.2005 01:56:36

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Ke kuřeti by mělo být víno bílé. Polosuché, suché... Záleží na vás. Nedávno jsem podlévala maso polosuchým bulharským vínem. Sofia Medara se myslím jmenovalo, ale nejsem si jista. Jídlo bylo lehké, svěží, dodalo mu skvělou chuť, ale zároveň nepřebilo ostatní ingredience, jak se mi u některých vín stalo. Ale volba je na vás.

        24.01.2005 13:34:43



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kuře dušené po maďarsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.