reklama
hledat uživatel
       

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kuře alá kachna

Kuře alá kachna

Kuře jako dietní kachna. Jednoduchý a oblíbený recept na nedělní i všední oběd.


  • 4,1

    272×

    4 272
  • 2 h 40 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí i s lákem rozprostřeme na dno pekáče. Na něj rozprostřeme slaninu. Troubu předehřejeme na 190 °C.

Kuře očistíme a rozčtvrtíme. Porce omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme. Kuřecí čtvrtky rozložíme na zelí se slaninou, podle potřeby ještě okořeníme a nakonec přelijeme olejem.

Takto připravené kuře alá kachna vložíme do trouby a pečeme hodinu. Kuře by mělo být krásně šťavnaté a měkké.

Kuře alá kachna podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kuře alá kachna

    Celkový počet komentářů: 13
    • Eva
      Eva

      chybí zásadní surovina ČESNEK!

      Tento recept jako mnoho jiných variant, pod názvem " kuře na zelí " apod. prošel nějakými modifikacemi. Co je zásadní a zde chybí oproti originálu, který je starý už více jak 25 let, je česnek! Žádný olej do receptu nepatří. Naopak patří zde cibule a kousek másla. Správně je to takto:
      Na dno pekáče se rozprostře zelí, mírně osolí a okmínuje. Porce kuřete se potřou z obou stran utřeným česnekem se solí, následně se mírně okoření grilovacím kořením.
      Na rozprostřené zelí se klade na kolečka nakrájená cibule, na kolečka nakrájená klobása, plátky anglické slaniny. Na ně položíme kuře, které poklademe kousky másla. Podlejeme cca 1,5 - 2 dcl vody. Pečeme v papilotu cca 3/4 hodiny při teplotě 200 °C, pak odkryjeme a pečeme ještě cca 1/2 hodiny, aby se udělala kůrka.
      Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, případně chlebem. Chutná i na druhý den studené.
      Tak vyzkoušejte. Dobrou chuť!

      01.09.2017 14:53:04

    • Pavla
      Pavla

      Kuře ala kachna

      Dnes jsem podle receptu pekla domácího kohoutka. Dělala jsem ho 2 hodiny..z toho hodinku a půl přiklopeného. Masíčko se jen rozpadá, zelí vynikající, slaninka dodala úžasnou chuť. Také přidávám máslo a pro vůni muškátový květ. Moc jsme si pochutnali :).

      21.06.2015 14:40:17

    • Kvetinka
      Kvetinka

      Komentář k receptu Kuře alá kachna

      Luxusní!
      Ale nedala jsem olej, přijde mi to naprosto zbytečné, kuře něco tuku pustí....

      20.03.2014 18:55:21


    • Alited
      Alited

      Mňamózní :-)

      Vuala sem si k srdci rady ostatních a podlévala černým pivem. Dala sem červený zelí, takže mi to trochu vybledlo, ale jinak výborný!!

      17.04.2011 11:07:20

    • Ondra
      Ondra

      Tento recept dělám jako můj jediný, vařit moc neumim, ale tohle dělám s velkou chutí a vždy si všichni pochutnají.. jen k tomu dávám bramborový knedlík - je to s ním lepší :))

      02.01.2011 10:25:40

    • Petra
      Petra

      Tak tenhle receptík sem zkoušela ,přidala sem k tomu ještě černé pivo a můžu říct,že to bylo výborné,vůbec nic nám nezbylo :-)

      05.04.2008 19:28:32

    • iva
      iva

      kuře alá kachna

      když se to zalije 1 černým pivem, tak je to ještě lepší. dobrou chuť

      26.06.2007 23:15:16

    • Věra
      Věra

      Polévat kuře olejem je zbytečné, úplně stačí tuk, který se vypeče z kuřete a slaniny.Kořením pouze solí a kmínem a je to výborné

      21.06.2007 11:58:00

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kuře alá kachna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.