Recept na oblíbený pokrm pocházející z čínské kuchyně. Kuřecí směs, která je typická svou nasládlou chutí.
1-2 lžíce | cukr |
1 ks | vejce |
1-2 lžíce | solamyl |
4 ks | chilli paprička |
100 g | arašídy |
600 g | kuřecí prsa |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
sójová omáčka | |
mletý černý pepř | |
rýžové víno |
Kuřecí maso nakrájíme na kousíčky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousíčky masa. Obalené maso necháme chvíli odležet. Chilli papričky bez semínek nasekáme a dáme do hrnečku se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně.
Na prudkém ohni rychle orestujeme kuřecí maso. Po chvíli přidáme arašídy a asi po 2 minutách zalijeme připravenou omáčkou. Kung-pao z kuřete dobře promícháme a chvíli povaříme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa. Kdyby byla omáčka moc řídká, přidáme trošku škrobu.
Kung-pao z kuřete ihned podáváme. Nejlépe chutná s rýží. Zdobíme nasekanou zelenou bylinkou.
Foto: Shutterstock.com
Rychlé jídlo z jedné pánve: Čína v 8 variacích
Rychlé a vděčné jídlo pro celou rodinu bez zbytečného nádobí a času stráveného u sporáku. Čína jako oblíbený pokrm, na který existuje nespočet receptů z vepřového, kuřecího i hovězího masa, lze však připravit i vegetariánskou verzi. Na přípravu nám postačí hluboká pánev.
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena