reklama
hledat uživatel
       

Kung-pao originál

Správné čínské kung-pao z jakéhokoliv masa obsahuje pouze uvedené ingredience a nepřidávají se do něj papriky ani jiná zelenina.


  • 3,5

    37×

    3,4 37
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka (či například vepřovou kýtu) nakrájíme na malé kostičky. Přidáme vaječný bílek a přibližně lžičku solamylu, promícháme. Solamylu dáme tolik, aby konzistence byla správně hustá. Pak přidáme sušené chili papričky podle chuti.

Na rozpálenou pánev nalijeme kapku olivového oleje a masovou směs. Během smažení přidáme sůl, pepř, sušený slepičí vývar a podléváme rýžovým vínem. Smažíme za neustálého míchání 5 - 10 minut.

Na druhé menší pánvičce si na olivovém oleji osmahneme arašídy, nejdéle do 5 minut. Poté obojí smícháme.

Kung-pao originál podáváme s bílou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kung-pao originál

    Celkový počet komentářů: 35
    • Karel
      Karel

      Kung-pao originál

      Autro receptu si nádherně protiřečí - prej nepřidávají se do něj papriky, ale na dozdobení použil rovnou červenou a žlutou ...

      05.08.2014 11:37:51

      • Brouk
        Brouk

        Re: Kung-pao originál

        Je to tu fajn na hledání receptů, ale s jakýmkoliv přispíváním zde končím. Opět jsem díky negativní odezvě zjistil, že mi redakce svévolně dodala do receptu vlastní fotografii, která receptu neodpovídá. Stalo se to už potřetí + byl u jednoho z mých receptů změněn název. Kdo chcete, mrkněte se na http://vegacek.eu/, tam si to píšu a fotím sám. Tohle je nekorektní.

        08.08.2014 16:44:49

    • x
      x

      český patlalové

      český patlalové ! papriku , nedali by jste tam ještě rádi rajče !!
      čobol však potvrdil , že jsou to ještě větší hňupi než češi ! :D :D
      když se tu nechápavě píítal , jakožto ?? SOLAmyl ??!
      (jinak ...zelí se přidává , ano , do ,,švej,, povaříš si listy nového zelí a následně natlačíš na vepřovou kýtu a další přísady ...)

      Originál recept Kung-pao :

      vepřová kýta / kuře
      arašídy (lepší použít mandle)
      solamyl
      kajenský pepř
      chilli papričky
      sojová omáčka (kikoman)
      wolčestrovka
      olej
      sůl
      h2o

      postup:

      maso pozlobíme a pomasakrujeme na kostky..osolím ... nechám v chladu cca 10-15min oddechnoutpřipravím si malý rendlík s olejem a chilli papričkami...v hrníčku si rozmíchám h2o s cca 2-3 lžičky solamylu (ne mouku milý češi !!)ta patří do guláše !!na hluboké pánvi, nejlépe wok , rozehřeji olej (spíše normoš, olivový má zvláštní ,,pachuť" používám spíše do studené kuchyně , nebo těstoviny apd.)oleji na pánvi dejte čas , ať je opravdu dost rozehřátý ....... na pánvičce vedle si zlehka osmažím arašídy/mandle ....maso, které mám v nálevu (sojová omáčka ) vsypu na pánev a zprudka osmažím (cca 5min) čím kratší doba , tím lépe !!!!!!! nevařím !!!! :/maso musí být zprudka osmažené , aby se na něm ,,srazil,, sojový nálev ....přidám arašídy / mandle ..postupně , pomalu , za stálého míchání přidám hrnek h2o se solamylem ....stále míchám !! ...mezitím si rozehřeji olej , ve kterém mám již několik min. vsazené chilli papričky ..jakmile se objeví ,,bublání,, oleje přes mini kovové sítko , naleju na maso..... přidám kajenský pepř , sůl , mohu ještě lehce sojovou omáčku .VYPÍNÁM - KONČÍM ihned podáváme s teplou rýží (ne s houskovým knedlíkem , jak to někteří umíte !)

      19.11.2011 00:45:30


      • karin
        karin

        Re: český patlalové

        Na co si hraješ? Brouk to rád takhle, tak co prudíš? Spíš jsi namachrovaný trulo, už začátek receptu máš špatně, maso se nakládá do směsi koření, oleje a solamilu, příp. bílku.

        05.03.2012 18:58:46

      • George
        George

        Re: český patlalové

        Kung = čínsky kuře, tak co tam perete vepřovou kýtu?????

        01.08.2013 10:15:11

    • Alfino
      Alfino

      tak tento recept je určite originál :-D
      chcel by som vidieť, u ktorého skutočného číňana nájdete v kung pao arašidy..
      to je len európsky nezmysel

      09.03.2011 12:47:48

      • Brouk
        Brouk

        Několik odpovědí

        Tak harkiri neznám, akorát harakiri. Jestli si to vymysleli Američani opravdu nevím, ale jiný název jsem neslyšel. Co se týká arašídů v kung pao, tak skutečně neznám jakoukoliv podobu tohoto pokrmu, kde by se arašídy nevyskytovaly a jsou pro něj naprosto zásadní. O tomhle receptu mi tvrdili natural kuchaři Číňané, že je originál. Mě to chutná, ale rozhodně se v tom nebráním sójové omáčce. Co se týká solamylu, tak si stačí zajít do jakékoliv asijské restaurace u nás i v zahraničí a naprostá většina pokrmů bude zahuštěna škrobem, který se používá v asijské (nejen čínské) kuchyni jako u nás mouka. Od té doby, co jsem sem dával tenhle recept jsem našel různé varianty, o kterých tvrdili autoři, že jsou pravé, ale o banánu jako přísadě jsem ještě neslyšel, ale zkuste to a uvidíte:)

        10.03.2011 02:16:26

      • petra h.
        petra h.

        Do kung-pao právě arašídy patří... je zajímavé, jak tady bojujete za svůj názor na to, že tam arašídy nepatří, přitom nemáte pravdu.

        07.04.2011 21:23:41

      • Jaroslav
        Jaroslav

        Arašídy jsou nedílnou součástí Kung Pao a několika dalších Sečuánských pokrmů. Křupavá složka je totiž jednou z hlavních ingrediencí Sečuánské kuchyně společně se Sečuánským chilli a Sečuánským pepřem...

        17.02.2014 17:35:54


    Nalezeno receptů: 35
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kung-pao originál

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.