reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuličky z odpalovaného těsta

Chuťovka, kterou jsem ochutnala ve Francii a podlehla jí


  • 3,2

    133×

    3,2 133
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo a vodu, postavíme na střední plamen a zahříváme. Až se máslo rozpustí a směs začne vřít sundáme ji z plamene, přidáme najednou mouku a vařečkou důkladně mícháme, až se směs přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří kouli.

Přidáme vejce, jedno po druhém a každé zapracujeme do těsta tak, aby těsto bylo hladké a lesklé.

Na vymaštěném plechu tvoříme lžičkou nebo stříkačkou malé kuličky, které pečeme přibližně 25 minut na teplotu 180 - 190°C.

Čerstvě upečené kuličky ihned propícháme, aby z nich odešla pára a udržely si tvar.

Krém si připravíme uvařením hustšího pudinku, který když vychladne smícháme lehounce s dotuha vyšlehanou šlehačkou. Tuto směs vstřikujeme do studených kuliček a dáme vychladit do lednice nebo na kratší dobu do mrazáku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuličky z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.