reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kulajda z naložených hub

Oblíbená kulajda s houbami naloženýma v kyselém nálevu


  • 4,5

    43×

    4,4 43
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na malé kostičky.

Brambory společně s domácími naloženými houbami v kyselém nálevu dáme do hrnce. Přidáme asi 1/2 sklenky nálevu. Vše krátce orestujeme a zalijeme vařící vodou. Přidáme sůl, drcený kmín, několik kuliček černého pepře, 3 bobkové listy a asi 4 kuličky nového koření. Chvilku vše povaříme a poté vklepneme syrová vejce, která nemícháme. Jen je lehce rozmělníme, aby v polévce zůstaly na větší kousky. Do kulajdy přidáme asi dvě polévkové lžíce naloženého kopru a opět možno i s nálevem. Nakonec kulajdu z naložených hub zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a již jen krátce povaříme.

Kulajdu z naložených hub podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kulajda z naložených hub

    Celkový počet komentářů: 7
    • Jana Rostová
      Jana Rostová

      Kulajda z naložených hub

      Brambory ,nakrájené na kostky, vařím zvlášť, při společném vaření s houbami v kyselém prostředí se na nich utvoří jakási " blanka " a pak mi nechutnají. Na záver je přidám i s vodou, ve které se vařily, k uvařeným houbám.

      19.09.2019 16:29:59

    • honza
      honza

      bomba,bomba proste bomba!!!!!!!!diky

      09.03.2012 13:45:13

    • Jája
      Jája

      Myslím, že brambory vařené zároveň s kyselými houbami, není moc fajn, brambory ztvrdnou, nebo se hůře uvaří, když vařím zelňačku, také brambory nevařím zároveň s kysaným zelím, ale zvlášť.

      20.12.2011 09:27:47


    • evelotta
      evelotta

      Když se cokoliv vaří s láskou je to unikátní :D

      15.06.2011 15:10:19

    • Jarouš
      Jarouš

      Paráda.

      06.06.2011 12:53:49


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Kulajda z naložených hub

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.