reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kulajda s křepelčími vejci

Houbová sezóna láká k využití této suroviny při vaření. Po dlouhém zkoušení nejrůznějších receptů jsem svou kulajdu vyladila do té nejchutnější podoby.


  • 5,0

    5 9
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme jíšku - přibližně tři lžíce másla necháme rozpustit v hrnci, přidáme stejné množství hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Poté postupně přidáme kuřecí vývar. Poctivě mícháme, aby se nám z jíšky nevytvořily hrudky.

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Do základu polévky přidáme nakrájené brambory a ochutíme solí a pepřem. Mezitím očištěné houby orestujeme na pánvi. Nejlépe opět na másle (asi 2 lžíce) a přidáme do kulajdy. Vaříme, dokud nejsou houby i brambory měkké.

Nakonec kulajdu zjemníme smetanou, přidáme ocet podle chuti, já dávám cca 3 - 4 lžíce. Opět přivedeme k varu a jakmile polévka vře, odstavíme ji z plotýnky a přidáme na jemno nasekaný kopr. Kopr může být i sušený (asi hrst), pokud nemáme čerstvý.

Kulajdu servírujeme s křepelčími vejci uvařenými naměkko, případně ztraceným vejcem či vejci natvrdo. Vejce natvrdo je možné přidat rovnou do polévky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kulajda s křepelčími vejci

    Celkový počet komentářů: 2

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Kulajda s křepelčími vejci

      Jak dlouho varite krepelci vajicka nemeko prosim :-) ??????

      14.06.2018 10:00:25

    • Lusha Vege
      Lusha Vege

      Pro Vegetariány

      Vegetariánům stačí vyměnit kuřecí vývar za zeleninový ;)

      04.02.2015 12:01:58


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kulajda s křepelčími vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.