reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme na menší kostky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme, oloupeme a rozpůlíme.

Houby dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody, přidáme oloupanou rozpůlenou cibuli, bobkový list, kmín a osolte. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mouku (3-4 lžíce) rozmícháme ve smetaně a naředíme ji trochou studené vody. Směs vlijeme do polévky přes sítko, prošleháme a uvedeme k varu a přidáme čerstvý kopr. Vsypeme kostičky brambor a vaříme dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou.

Dochutíme octem (1-3 lžíce), dosolíme a postupně do polévky vyklepneme vejce tak, aby se neporušil žloutek a bílek se kolem něj zatáhl. Po chvíli opatrně zamícháme ode dna, aby se vejce nepřichytila, ale zůstala celá. Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty tak, aby bílek ztuhl a žloutek ještě zůstal tekutý. Stáhněte z ohně, vmíchejte pokrájený čerstvý kopr a dochutíme čerstvě drceným pepřem.

Kulajdu s čerstvými hříbky a křepelčím vejcem podáváme s krajícem čerstvého chlebu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kulajda s čerstvými hříbky a křepelčím vejcem

    Celkový počet komentářů: 1

    • cyril
      cyril

      A kdy tam teda mám dát ten kopr ?

      06.12.2012 21:20:47


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kulajda s čerstvými hříbky a křepelčím vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.