Výborná babiččina kulajda. Recept bez vývaru z kostky a hub.
2 ks | vejce |
6 ks | brambory |
1 hrnek | mléko |
250 ml | smetana |
1 l | voda |
3 lžíce | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
kopr |
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je vařit do vody spolu s koprem. Jakmile brambory změknou, přidáme půlku mléka, které necháme převařit. Poté přidáme šlehačku a zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Kulajdu necháme chvilku povařit. Do kulajdy od babičky rozklepneme vejce a rozmícháme v polévce. Podle chuti osolíme či přidáme ocet. Vejce můžeme také předem uvařit natvrdo, nakrájet a jen tak vložit do polévky. Již je ale nevaříme. Kulajdu od babičky rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a můžeme podávat.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem
Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.
autor m.l.lacka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena