Kukuřičný klas dušený na másle podáváme s pikantní omáčkou a pečivem. Jednoduchý recept se skvělým výsledkem.
1 lžička | cukr |
2 stroužky | česnek |
1 ks | jarní cibulka |
1 hrst | čerstvá petrželka |
3 lžíce | kečup sladký |
2 ks | kukuřičný klas |
2 ks | malá chilli paprička |
2 ks | sušená rajčata v oleji |
2 lžíce | olej z nakládaných rajčat |
podle potřeby | |
---|---|
vývar | |
máslo | |
olivový olej |
Máslo rozpustíme, přidáme kukuřice, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Papričky zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme na jemné nudličky. Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přimícháme papričky a rajčata, podlijeme 2 lžícemi oleje z rajčat a zahustíme sladkým kečupem. Podle potřeby přilijeme malé množství vývaru, krátce povaříme. Podle chuti osladíme a osolíme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku. Omáčku necháme přejít varem, odstavíme a vychladíme. Kukuřici dušenou na másle podáváme s pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť v malé mističce. Výbornou přílohou ke kukuřičnému klasu s pikantní omáčkou je opečený toastový chléb.
Malá žlutá zrníčka v sobě skrývají více, než se na první pohled zdá. Celá řada biologicky aktivních látek dohromady tvoří výživný koktejl pro naše zdraví, krásu i dobrou náladu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena