reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky

Název receptu je pro lepší zapamatování odvozen od hlavních ingrediencí a je to vegetariánská lahůdka k obědu či k večeři.


  • 5,0

    5 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 630 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na oleji v rendlíku a přihodíme sterilovanou nebo mraženou kukuřici, mražené sterilované nebo čerstvé zelené fazolky a na růžičky rozebraný květák. Posypeme kořením, nejraději nějakou indickou směsí nebo česnekovou solí, kari, vegetou a mletou paprikou. Kdo umí, může rozvonět koření na počátku vaření v horkém oleji, jedná se o tzv. indický čóns, ale pozor na připálení. Je to několika vteřinová záležitost, kterou umí jen opravdu zkušení mistři kuchyně. Teprve poté přidáváme uvedenou zeleninu.

Vše v rendlíku podlijeme teplou vodou, chvíli podusíme a přidáme ovesné vločky a předem se zeleninovým bujonem uvařené drobné sojové kousky. Zeleninový vývar, který zůstane po uvaření sojových kousků, můžeme také použít k podlití zeleniny. Podusíme společně doměkka všech ingrediencí.

Mezitím si připravíme na cibulce uvařenou rýži.

Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky podáváme společně s rýží jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.