reklama
hledat uživatel
       

Kudlanka

Poněkud zvláštní název pro vydatnou a velmi dobrou polévku, který pochází ze starého jihočeského slova kudlat.


  • 4,3

    33×

    4,3 33
  • 45 min

Postup přípravy

Zpracované houby a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Vody je tolik, aby byly brambory potopené. Až jsou měkké, přidáme vajíčka. Mícháme opatrně, aby žloutky zůstaly celé.

Mouku rozmícháme ve smetaně. Nalijeme do vařící vody k ostatnímu. Chvíli povaříme, potom přidáme mléko, sůl a kopr. Necháme projít varem. Až polévka trochu zchladne, přidáme ocet.

Takto připravenou polévku se neobvyklým názvem "kudlanka" podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Kudlanka

Celkový počet komentářů: 4
  • Premio
    Premio

    Kudlanky,nejsou nic jiného,než kulajda. Jde jen o krajový název. Moje babička žila ve vesnici nedaleko Blaníku a tam se používal výraz kudlánky. Až později jsem se setkal s tím,že jinde se tomu říká kulajda. Jen nevím,proč mléko. Mlékem se to nastavovalo v hospodách,proč tuto dobrotu doma šidit. A vývar se opravdu nepoužívá.

    07.10.2013 00:06:02

  • AnnieV
    AnnieV

    Neříká se takové polévce Kulajda???

    06.09.2009 12:05:12

    • juliacha
      juliacha

      Re: Kudlanka?

      Mno, vetsina lidi dela polevku, ktere se opravdu rika kulajda, a dava tam hovezi vyvar a varena vejce. Tahleta polivka se jmenuje kudlanky, nevim, proc mi ten nadpis zmenili.

      14.10.2009 17:40:03

Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Kudlanka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.