reklama
hledat uživatel
       

Kudlanka

Poněkud zvláštní název pro vydatnou a velmi dobrou polévku, který pochází ze starého jihočeského slova kudlat.


  • 4,3

    33×

    4,3 33
  • 45 min

Postup přípravy

Zpracované houby a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Vody je tolik, aby byly brambory potopené. Až jsou měkké, přidáme vajíčka. Mícháme opatrně, aby žloutky zůstaly celé.

Mouku rozmícháme ve smetaně. Nalijeme do vařící vody k ostatnímu. Chvíli povaříme, potom přidáme mléko, sůl a kopr. Necháme projít varem. Až polévka trochu zchladne, přidáme ocet.

Takto připravenou polévku se neobvyklým názvem "kudlanka" podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kudlanka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Premio
      Premio

      Kudlanky,nejsou nic jiného,než kulajda. Jde jen o krajový název. Moje babička žila ve vesnici nedaleko Blaníku a tam se používal výraz kudlánky. Až později jsem se setkal s tím,že jinde se tomu říká kulajda. Jen nevím,proč mléko. Mlékem se to nastavovalo v hospodách,proč tuto dobrotu doma šidit. A vývar se opravdu nepoužívá.

      07.10.2013 00:06:02

    • AnnieV
      AnnieV

      Neříká se takové polévce Kulajda???

      06.09.2009 12:05:12

      • juliacha
        juliacha

        Re: Kudlanka?

        Mno, vetsina lidi dela polevku, ktere se opravdu rika kulajda, a dava tam hovezi vyvar a varena vejce. Tahleta polivka se jmenuje kudlanky, nevim, proc mi ten nadpis zmenili.

        14.10.2009 17:40:03

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kudlanka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.