Krutonky

10 min | příloha | vegetariánský recept | recept zobrazen: 134453x
Tradiční výroba krutonků do krémových polévek.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Z toastového chleba okrájíme kůrky. Zbytek nakrájíme na stejné kostičky.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a kostičky na něm zprudka smažíme asi 2 - 3 minuty. Prostě dozlatova. Olej můžeme nahradit máslem. Krutonky budou jemnější.

Pánev odstavíme, kostičky vybereme (nejlépe děrovanou lžící) a osušíme od přebytečného tuku.

Krutonky vkládáme do horké polévky. Ještě teplé je můžeme promíchat se sekanými bylinkami nebo jiným kořením. Také chléb nemusíme krájet, ale můžeme z něj ozdobnými vykrajovátky tvořit tvary, které udělají radost nejen dětem. Postup je stejný.

Petr Král autor receptu:

Krutonky

Počet přidaných receptů: 556

Ingredience

3
dobrý recept
78 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krutonky

Celkový počet komentářů: 1
  • Jsou i kulinářští geniové. 01.09.2006 06:20:27

    Vážený pane Petře,hluboce se skláním.A nedělám to poprvé.Francouzská kuchyň je něco specifického.Vy dokážete vnést podnět.Děkuji.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Krutonky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept