reklama
hledat uživatel
       

Krutonky

Tradiční výroba krutonků do krémových polévek.


  • 3,2

    85×

    3,1 85
  • 10 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Z toastového chleba okrájíme kůrky. Zbytek nakrájíme na stejné kostičky.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a kostičky na něm zprudka smažíme asi 2 - 3 minuty. Prostě dozlatova. Olej můžeme nahradit máslem. Krutonky budou jemnější.

Pánev odstavíme, kostičky vybereme (nejlépe děrovanou lžící) a osušíme od přebytečného tuku.

Krutonky vkládáme do horké polévky. Ještě teplé je můžeme promíchat se sekanými bylinkami nebo jiným kořením. Také chléb nemusíme krájet, ale můžeme z něj ozdobnými vykrajovátky tvořit tvary, které udělají radost nejen dětem. Postup je stejný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krutonky

    Celkový počet komentářů: 2

    • J.Foit
      J.Foit

      Zajímalo by mě,jak se dělají ty tvrdé krutonky do instantních polévek.Děkuji

      31.01.2019 13:34:14

    • doktor
      doktor

      Jsou i kulinářští geniové.

      Vážený pane Petře,hluboce se skláním.A nedělám to poprvé.Francouzská kuchyň je něco specifického.Vy dokážete vnést podnět.Děkuji.

      01.09.2006 06:20:27


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Krutonky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.