reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Z toastového chleba okrájíme kůrky. Zbytek nakrájíme na stejné kostičky.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a kostičky na něm zprudka smažíme asi 2 - 3 minuty. Prostě dozlatova. Olej můžeme nahradit máslem. Krutonky budou jemnější.

Pánev odstavíme, kostičky vybereme (nejlépe děrovanou lžící) a osušíme od přebytečného tuku.

Krutonky vkládáme do horké polévky. Ještě teplé je můžeme promíchat se sekanými bylinkami nebo jiným kořením. Také chléb nemusíme krájet, ale můžeme z něj ozdobnými vykrajovátky tvořit tvary, které udělají radost nejen dětem. Postup je stejný.

reklama

Komentáře k receptu Krutonky

Celkový počet komentářů: 1
  • doktor
    doktor

    Jsou i kulinářští geniové.

    Vážený pane Petře,hluboce se skláním.A nedělám to poprvé.Francouzská kuchyň je něco specifického.Vy dokážete vnést podnět.Děkuji.

    01.09.2006 06:20:27

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Krutonky