reklama
hledat uživatel
       

Krutonky

Tradiční výroba krutonků do krémových polévek.


  • 3,1

    81×

    3,1 81
  • 10 min

Postup přípravy

Z toastového chleba okrájíme kůrky. Zbytek nakrájíme na stejné kostičky.

Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a kostičky na něm zprudka smažíme asi 2 - 3 minuty. Prostě dozlatova. Olej můžeme nahradit máslem. Krutonky budou jemnější.

Pánev odstavíme, kostičky vybereme (nejlépe děrovanou lžící) a osušíme od přebytečného tuku.

Krutonky vkládáme do horké polévky. Ještě teplé je můžeme promíchat se sekanými bylinkami nebo jiným kořením. Také chléb nemusíme krájet, ale můžeme z něj ozdobnými vykrajovátky tvořit tvary, které udělají radost nejen dětem. Postup je stejný.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krutonky

    Celkový počet komentářů: 2

    • J.Foit
      J.Foit

      Zajímalo by mě,jak se dělají ty tvrdé krutonky do instantních polévek.Děkuji

      31.01.2019 13:34:14

    • doktor
      doktor

      Jsou i kulinářští geniové.

      Vážený pane Petře,hluboce se skláním.A nedělám to poprvé.Francouzská kuchyň je něco specifického.Vy dokážete vnést podnět.Děkuji.

      01.09.2006 06:20:27

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Krutonky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.