Maso rozklepeme, omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenčí plátky. Z obou stran mírně osolíme. Jednu stranu potřeme kečupem, posypeme mexickým kořením a nejlépe čerstvě nadrceným pepřem. Doprostřed každého plátku dáme hranolek méně zralé nivy a smotáme. Ze všech stran spíchneme párátky. Z vnější strany posypeme chilli vločkami nebo harissou.
Takto připravené závitky dáme do lednice odležet na 24 hodin nebo alespoň přes noc.
V hlubší pánvi rozehřejeme větší množství oleje a plátky masa ze všech stran osmahneme, až maso zbělá. Pokud jsme dobře upevnili párátka, měl by sýr zůstat na svém místě. Závitky vyjmeme.
Jasmínovou rýži uvaříme s kostkou zeleninového nebo bylinkového bujónu (je lepší) téměř doměkka, voda se musí v rýži zcela ztratit.
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku a na kostičky barevnou papriku. Na výpeku z masa zeleninu zprudka osmahneme, posolíme a popepříme. Zasypeme saturejkou. Odstavíme z tepla.
Zapékací misku potřeme olejem, použijeme ten, ve kterém máme zeleninu. Navrstvíme rýži, poklademe závitky a posypeme orestovanou zeleninou i s tukem. Není třeba použít všechen tuk, pokrm by byl moc mastný. Posypeme tymiánem.
Krůtí závitky zapečeme v troubě vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 30 minut, až je vše krásně zlatavé. Během pečení můžeme závitek otočit, ať je křupavý z obou stran.
Krůtí závitky s překvapením podáváme s rýží a zeleninou z pekáčku, nic dalšího nepřikládáme, možná jen trochu majonézy nebo tatarské omáčky.