reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krůtí velikonoční roláda

Roládka, která chutná teplá i studená.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 799 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Krůtí prsa rozklepeme na tenký plát. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme francouzskou hořčicí.

Pórek nakrájíme na jemné proužky nebo kolečka a osmahneme na nadrobno nakrájené slanině. Po chvilce přidáme hrášek a necháme orestovat. Maličko okořeníme a přidáme nadrobno nakrájenou kapii.

Na plát krůtího poklademe šunku (rovnoměrně přes sebe), do středu dáme náplň a opatrně zamotáme. Stáhneme potravinářskou nití, aby nám krůtí roládka držela pohromadě. Zvenčí opět trochu osolíme.

Na pánvi rozehřejeme olej a prudce velikonoční roládu opečeme, tím se nám pěkně zatáhne. Přendáme do pekáčku, zalijeme 1 - 2 dl bílého vína. Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, až se začne péct, přepneme na 170 °C. Při pečení roládu podléváme, popřípadě přilijeme vodu. Na závěr pečení (asi po hodině) odkryjeme a 10 minut pečeme nepřikryté, poléváme výpekem.

Krůtí velikonoční roládu po upečení zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s bramborem jako hlavní chod. Je dobrá i jako studená masová chuťovka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krůtí velikonoční roláda

    Celkový počet komentářů: 1

    • Iris
      Iris

      Prosím, co se mysli francouzskou hořčicí? Ostřejší dijonska, nebo takova ta se seminky horcice(nemyslím kremzska)? Žijí v UK, tak úplně nevím, čím to potrit. Něco jako plnotucnou taky mohu sehnat.. Rolada bude slavnostní velikonoční pokrm, snad�

      27.03.2018 15:35:54


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí velikonoční roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.