reklama
hledat uživatel
       

Krůtí stripsy

Snadný recept na jemně pikantní hranolky z krůtího masa. Pokrm podáváme jako chuťovku s oblíbenými omáčkami při nejrůznějších příležitostech.


  • 3,9

    15×

    3,9 15
  • 45 min

Ingredience

na obalení

omáčka

podle chuti



Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na hranoly asi 1,5 - 2 cm silné a 7 - 8 cm dlouhé. Nakrájené kousky masa promícháme se solí, mletým černým pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a červenou kari pastou a necháme v chladu odležet.

Mezitím si připravíme suroviny na trojobal. Na másle opražíme strouhanou housku dozlatova, poté ji rozprostřeme na pečící papír a necháme vychladnout. Vychladlou osmaženou strouhanku nasypeme do mísy a promícháme se lžící kukuřičného škrobu. Hladkou mouku ochutíme solí a sušeným mletým česnekem a promícháme. Syrová vejce rozšleháme se lžící smetany dohladka a lehce osolíme.

Odležené krůtí hranolky obalíme v ochucené hladké mouce, rozšlehaných vejcích a připravené strouhance a smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje při střední teplotě dozlatova. Osmažené krůtí stripsy necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat.

Příprava omáčky. Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, chilli omáčkou Sriracha a jemně nasekanou natí jarní cibulky. Omáčku ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu odležet.

Jemně pikantní krůtí stripsy rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými hranolky, zeleninovými saláty a oblíbenými dresinky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí stripsy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.