reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krůtí stehno Sous-vide se šťouchanými bramborami

Recept na úžasně měkké a šťavnaté krůtí stehno se šťouchanými bramborami. Vše metodou Sous-vide, která díky pomalému vaření ve vakuu zajistí, že si maso i brambory zachovají svou jedinečnou chuť


  • 5,0

    5 2

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 934 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Postup přípravy

Připravíme si krůtí stehno, které omyjeme, bohatě nasolíme a opepříme. Zavakuujeme do vakuovacího pytle na Sous-vide spolu se 2 lžicemi másla, oblíbenou bylinkou (například snítka rozmarýnu) a podle chuti přidáme i klínky slaniny. 

Předehřejeme Sous-vide lázeň na 65 stupňů. V této lázni vaříme stehno 22 hodin. Doporučuji nádobu přikrýt například alobalem, nebo potravinovou folií, aby se voda nevypařila, a držela se teplota. Po uběhnut tohoto času stehno vyjmeme, opatrně nastříhneme sáček a vzniklou šťávu vylijeme do hrnce a zredukujeme se lžící másla.

Pokud chceme dokončit jídlo hned, nahřejeme troubu na max a pečeme v ní stehno přesně 12 minut na kůrčičku. Pokud budeme stehno dělat později, zchladíme ho ve studené vodě a uložíme do lednice, tam vydrží i týden (zavakuuované!!). Pokud budeme chtít udělat stehno později, jen ho vyndáme z lednice a dáme zpátky do 65 stupňové lázně na 20 minut na ohřátí a aplikujeme postup s troubou.

Připravíme si brambory. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, nasypeme do vakuovacího pytle spolu se solí a pepřem, přidáme dvě lžíce kmínu a dvě lžíce másla. Předehřejeme lázeň na 90 stupňů a v této lázni vaříme brambory 1 hodinu. Po vyjmutí z lázně brambory pošťoucháme a ihned podáváme.

Vypadá to, že recept na krůtí stehno Sous-vide se šťouchanými bramborami je zdlouhavý, ale stojí to za to! Doba přípravy: 23 hodin (lázeň včetně dodělání).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí stehno Sous-vide se šťouchanými bramborami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.