reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Ve vodě se solí, pepřem a novým kořením uvaříme krůtí srdíčka doměkka. Vývar ze srdíček slijeme a odložíme stranou. Ze srdíček odkrojíme roztřepenou část a zbytek nakrájíme na plátky. Slaninu v celku a cibuli nakrájíme na kostičky.

V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nejprve cibuli. Po chvilce přidáme slaninu. Cibuli necháme zesklovatět a slaninu trochu osmahnout. Přidáme hladkou mouku a takto připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku zředíme částí vývaru, který jsme si odložili. Přidáme zhruba 1 naběračku a vznikne nám kašička, tu za stálého míchání necháme krátce projít varem.

Potom přidáme smetanu podle potřeby tak, aby vznikla hladká omáčka. Přidáme nakrájená krůtí srdíčka. Omáčku dochutíme - trochou bujonu, solí a pepřem. Omáčku se srdíčky necháme krátce provařit, aby se ztratila chuť mouky.

Krůtí srdíčka na smetaně podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Krůtí srdíčka na smetaně