Plát krůtího masa opláchneme, dobře osušíme a masový plát naklepeme. Hořčici promícháme se solí a větším množstvím bílého namletého pepře. Dochucenou hořčicí potřeme plát krůtího masa.
Na pečicí papír rozložíme slabé plátky špeku do tvaru našeho krůtího masa. Na rozložený špek položíme potřené maso a pomocí pečicího papíru srolujeme. Vzniklou rolku přichytíme pomocí kuchyňské nitě.
Pekáček polijeme trochou oleje a vložíme rolku, kterou pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut ze všech stran a poté teplotu snížíme na 180 °C. Rolku pečeme do změknutí asi 50 minut při podlévání vývarem.
Upečenou rolku vyndáme, odendáme nit a udržujeme v teple. Šťávu z pekáčku přelijeme do kastrůlku, rozehřejeme a vlijeme smetanu. Provaříme, odendáme a zakápneme citronovou šťávou podle chuti.
Krůtí rolku s hořčicí a smetanou nakrájíme na plátky a servírujeme s naší oblíbenou přílohou.