reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krůtí rolka na smetaně

Vyzkoušejte recept na jemnou krůtí roládu se slaninou a mrkví v ochucené smetanové omáčce s vínem.


  • 4,5

    4,5 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

Očištěná krůtí prsa upravíme do plátu, který naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a celer očistíme a jednu mrkev podélně rozkojíme na čtvrtiny. Zbývající mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Ve 200 ml studeného vývaru rozmícháme lžičku plnotučné hořčice.

Připravený plát masa poklademe polovinou množství slaniny, do středu položíme čtvrtiny mrkve, které zakapeme citronovou šťávou a vše svineme do rolády. Roládu zajistíme jehlami nebo potravinovou nití a zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova.

Opečenou krůtí roládu přendáme do pekáče a na výpeku necháme vyškvařit zbývající plátky slaniny, které přendáme k roládě. Dále na slaninovém základu orestujeme cibuli, zbývající mrkev a celer, dokud nezrůžoví. Orestovanou zeleninu i s výpekem přendáme k masu a vše zalijeme vínem a vývarem ochuceným hořčicí.

Takto připravenou krůtí rolku pečeme zakrytou při střední teplotě doměkka a občas ji přeléváme vlastní šťávou. Poté roládu vyjmeme, zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky u uchováme na teple. Slaninu odstraníme a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Omáčku zjemníme smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Plátky krůtí rolky na smetaně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí rolka na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.