reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Krůtí roládky s uzeninou

Studené jako chuťovka, teplé jako hlavní chod - obojí je možné a výborně to chutná. Recept z krůtích prsou.


  • 3,5

    3,5 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

21. 9. 2020

Postup přípravy

Maso nejprve opláchneme, osušíme a na velmi tenko rozklepeme, abychom si vytvořili větší plát. Použijeme 1 velké krůtí prso nebo 2 kusy, které k sobě spojíme. Osolíme, opepříme a potřeme kečupem.

Připravíme si náplň. Uzeninu si libovolně nakombinujeme, sýr nastrouháme nahrubo a menší pórek nakrájíme nadrobno.

Na plát masa těsně vedle sebe (a později na sebe) klademe debrecínku, slaninu i moravské uzené. Do středu nasypeme pórek a nakonec sýr. Krůtí roládku smotáme a zpevníme nití, aby držela pohromadě. I zvenčí můžeme trochu posolit.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje s plátkem másla a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Potom podlijeme vodou nebo slabým vývarem a pod pokličkou dusíme za občasného obracení asi 40 minut, dokud není maso měkké a šťáva vypečená.

Z krůtí roládky odstraníme nit a mírně vychladlou nakrájíme na plátky. Podáváme teplou s bramborovou kaší, ale roládka s uzeninou je dobrá i studená jako chuťovka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí roládky s uzeninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.