reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krůtí roláda s pórkem

Trošku složitější a časově náročnější recept, ale výsledek stojí za to.


  • 3,3

    3,2 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit krůtí maso. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Pórek důkladně omyjeme, odřízneme horní část a zbytek nakrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Žloutek oddělíme od bílku (žloutek nebudeme potřebovat) a do bílku přidáme sýr, pórek, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Krůtí maso, které je vhodné na roládu, omyjeme, osušíme a potřeme polovinou připravené směsi (druhou polovinu odložíme, budeme ji ještě potřebovat). Poté maso svineme do rolády a převážeme kuchyňskou nití. Masovou roládu opečeme ze všech stran v rozehřátém oleji na pánvi.

Opečenou roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme výpek z masa a podlijeme polovinou masového vývaru. Krůtí roládu pečeme v předehřáté troubě zhruba 90 minut, podle potřeby během pečení podlijeme vývarem.

Zhruba 15 minut před koncem pečení roládu potřeme zbylou polovinou sýrové směsi a pečeme dozlatova. Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí roláda s pórkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.