Připravíme si tak velký kus potravinové fólie, aby se do něj dal zabalit rozklepaný plát masa. Do skleničky prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nasekaných 5 lístků bazalky, trochu olivového oleje a whisky. Všechno pořádně promícháme a odložíme do lednice.
Přes potravinovou fólii rozklepeme maso na maximálně 5 mm vysoký plát. Ten z obou stran osolíme a opepříme. Jednu stranu plátu potřeme připravenou směsí z česneku, přiklopíme potravinovou fólií a rozložený dáme na půl hodiny odležet do lednice.
Po půl hodině maso vyndáme a na potřenou stranu rovnoměrně poklademe nejprve tenoučké plátky mozzarelly, potom lístky bazalky a nakonec sušená rajčata. Roládu pevně zabalíme.
Úzký pekáč nebo zapékací mísu vyložíme polovinou plátků slaniny a na ně položíme roládu. Druhou polovinu plátků poklademe navrch rolády. Každý horní a spodní plátek rolády přichytíme tak, že píchneme do místa, kde se překrývají, párátko. Budeme tedy mít po každé straně rolády 5 párátek. Roládu podlijeme asi centimetrem vody a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Krůtí roládu s mozzarellou a sušenými rajčátky pečeme asi půl hodiny, než se slanina na povrchu pěkně vypeče. Jakmile bude slanina křupavá, vyndáme pekáček a opatrně odlijeme vypečenou šťávu do misky. Roládu otočíme nevypečenou slaninou nahoru, přelijeme 2 lžícemi šťávy a necháme znovu péct, dokud slanina nebude křupavá.
Krůtí roládu s mozzarellou a sušenými rajčátky nakrájíme na plátky a servírujeme s vařenými brambory přelitými máslem a posypanými najemno nakrájenou jarní cibulkou.