reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Krůtí roláda s houbovou omáčkou

Jednoduchý hlavní chod z krůtích prsou a hub, který doplníme třeba knedlíkem.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů

19. 9. 2020

Postup přípravy

V hluboké pánvi orestujeme nasekanou cibuli, česnek a dobře opraný a nasekaný špenát. Podusíme 5 minut, přidáme piniové oříšky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Krůtí prso rozřízneme na plát. Plát krůtího masa omyjeme a dobře osušíme. Maso jemně naklepeme a naplníme špenátovou směsí. Zarolujeme a kuchyňskou nití svážeme. Krůtí roládu zabalíme do alobalu, vložíme na plech a pečeme při 180°C asi 45 minut.

Krůtí roládu rozbalíme s alobalu a necháme 15 minut odpočinout. Z alobalu odlijeme výpek a roládu ještě jednou zavineme a udržujeme v teple. V míse promícháme olivový olej, nakrájené žampiony, nasekanou petrželku, šalvěj, kůru z citronu a opepříme a osolíme.

Do pánve vlijeme výpek z rolády, přidáme žampionovou směs a podlijeme marsalou. Přivedeme k varu. Vaříme do změknutí s občasným mícháním a podléváním, houby ale nesmí plavat.

Krůtí roládu nakrájíme na plátky, které upravíme na talíř třeba s knedlíkem a zalijeme houbovou omáčkou. Krůtí roládu s houbovou omáčkou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí roláda s houbovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.