reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krůtí roláda s fíkovo-mandlovou náplní

Recept na roládu z krůtích prsou plněnou směsí ze sušených fíků, mandlí, oliv a dalších pochutin.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Maso očistíme, opláchneme, osušíme a podélným řezem upravíme na plát, který tence rozklepeme.

Připravíme si fíkovou náplň. Spařené mandle oloupeme a usekáme. Sušené fíky opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Olivy necháme okapat a pokrájíme na kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, na kterém necháme zpěnit cibulku s česnekem a olivami. Pak pánev odstavíme z tepla a vmícháme mandle, fíky, petrželku a vejce. Směs zakapeme citronovou šťávou a zahustíme strouhankou.

Plát masa osolíme, opepříme, poklademe náplní a svineme do rolády, kterou převážeme potravinářskou nití. Roládu potřeme olejem, podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Během pečení krůtí roládu s fíkovo-mandlovou náplní podle potřeby poléváme vlastní šťávou nebo vývarem. Upečenou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme nití a necháme asi 10 minut odpočinout. Výpek podle potřeby zředíme vývarem a zahustíme máčeným škrobem.

Krůtí roládu s fíkovo-mandlovou náplní rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí roláda s fíkovo-mandlovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.