reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Krůtí prsa z Avignonu

Krůtí prsa připravená ve směsi vína a bylinek. Recept na chutný hlavní chod s přílohou podle chuti.


  • 3,9

    3,8 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, malý pórek na proužky a česnek rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a krůtí maso na kousky velké 5 x 1,5 cm.

Cibuli zesklovatíme na oleji spolu s uzenou slaninou, přidáme krůtí maso a 3 minuty osmahneme. Přidáme žampiony s vývarem, pórek, víno, koření, bylinky, rajčatový protlak a pomalu dusíme 25 minut. Víno se používá obyčejné stolní, ale ne ovocné.

Krůtí prsa z Avignonu začneme dochucovat. Přidáme česnek, dijonskou hořčici, brusinkový džem a mouku na zahuštění. Po zahuštění by měla být omáčka asi tak hustá jako ovocná šťáva do vody. Džem používáme brusinkový, nemáme-li ho, tak aspoň meruňkový. Nyní za lehkého míchání pomalu vaříme odkryté dalších 15 minut a směs dochutíme solí.

Krůtí prsa z Avignonu podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa z Avignonu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.