Krůtí prsa na víně

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1754x
Snadný recept na přípravu krůtích prsou dušených na červeném víně s červenou paprikou a cibulí. Hlavní chod podáváme s rýží.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme asi na 8 ks menších plátků. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Menší červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Šalvěj jemně nasekáme.

Na oleji zprudka opečeme obalené plátky masa z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, na výpeku necháme rozpustit máslo, vmícháme cibuli, papriku a za stálého míchání necháme zesklovatět. Nyní ke směsi vrátíme opečené maso, vše podlijeme vínem, přidáme bylinky a vaříme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak maso podlijeme vývarem a vše zvolna dusíme asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Krůtí prsa na červeném víně ochucená šalvějí podáváme s rýží.

Jarka-P autor receptu:

Krůtí prsa na víně

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí prsa na víně

Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept