Krůtí prsa na víně

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1625x
Snadný recept na přípravu krůtích prsou dušených na červeném víně s červenou paprikou a cibulí. Hlavní chod podáváme s rýží.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme asi na 8 ks menších plátků. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Menší červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Šalvěj jemně nasekáme.

Na oleji zprudka opečeme obalené plátky masa z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, na výpeku necháme rozpustit máslo, vmícháme cibuli, papriku a za stálého míchání necháme zesklovatět. Nyní ke směsi vrátíme opečené maso, vše podlijeme vínem, přidáme bylinky a vaříme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak maso podlijeme vývarem a vše zvolna dusíme asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Krůtí prsa na červeném víně ochucená šalvějí podáváme s rýží.

Jarka-P autor receptu:

Krůtí prsa na víně

Počet přidaných receptů: 1702

Ingredience

na porce
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krůtí prsa na víně

Recept se nachází v 31 kuchařkách
KDI
VARENIE 8351 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2412 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí prsa na víně

Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept