reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krůtí prsa dušená na víně

Krůtí prsa dušená na víně

Krůtí prsa dušená na víně podáváme s bramborem, těstovinami, ale výborně chutnají jen s bílou vekou.


  • 4,2

    121×

    4,2 121
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme.

Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat.

Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krůtí prsa dušená na víně

    Celkový počet komentářů: 6
    • Alex
      Alex

      Recept se mi nelíbí

      Úplně zpackaný recept. Uvedený obrázek vůbec nemůže odpovídat ingrediencím a množství tekutin je naprosto chybné - při takovém množství vznikne " omáčka " s konzistencí polévky.

      21.03.2020 18:59:15

    • Václav
      Václav

      připomínka k receptu

      Recept super, chuťově opravdu dobré. Jen k návodu. Nedusil jsem pod pokličkou, ale nechal jsem to pozvolna vyvařit s občasným promícháním dokud nevznikla hutná omáčka, zároveň se tím zredukuje kyselost vína.

      16.09.2019 16:02:35

    • hanka
      hanka

      Komentář k receptu Krůtí prsa dušená na víně

      tak za mě teda nic moc. Chtělo to dosladit, aby to vůbec bylo jedlé, a i potom rozhodně žádná lahůdka, nedoporučuju.

      27.04.2015 21:58:36


    • Honza
      Honza

      Dávkování

      Jen množství tekutin je v receptu očividně špatné, na 4 porce 4 dl vína a 8 dl vody, to je 1,2l omáčky

      22.03.2014 14:27:34

    • evajs (tecka) b
      evajs (tecka) b

      dochucení čili

      pokud má někdo rád ostrá jídla, doporučuji přidat spolu s rajčatovým protlakem i dvě lžičky čili pasty.

      06.01.2013 13:19:00

    • VLADZUS
      VLADZUS

      Kruti prsa dusena na vine!

      09.02.2009 20:28:43


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa dušená na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.