Krůtí prsa dušená na víně

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 69440x
Krůtí prsa dušená na víně podáváme s bramborem, těstovinami, ale výborně chutnají jen s bílou vekou.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme.

Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat.

Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.

Jarka-P autor receptu:

Krůtí prsa dušená na víně

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce

Recept Krůtí prsa dušená na víně byl 06.02.2009 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,1
skvělý recept
114 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krůtí prsa dušená na víně

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa dušená na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept