reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krůtí prsa dušená na víně

Krůtí prsa dušená na víně

Krůtí prsa dušená na víně podáváme s bramborem, těstovinami, ale výborně chutnají jen s bílou vekou.


  • 4,2

    120×

    4,2 120
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme.

Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat.

Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krůtí prsa dušená na víně

    Celkový počet komentářů: 5
    • Václav
      Václav

      připomínka k receptu

      Recept super, chuťově opravdu dobré. Jen k návodu. Nedusil jsem pod pokličkou, ale nechal jsem to pozvolna vyvařit s občasným promícháním dokud nevznikla hutná omáčka, zároveň se tím zredukuje kyselost vína.

      16.09.2019 16:02:35

    • hanka
      hanka

      Komentář k receptu Krůtí prsa dušená na víně

      tak za mě teda nic moc. Chtělo to dosladit, aby to vůbec bylo jedlé, a i potom rozhodně žádná lahůdka, nedoporučuju.

      27.04.2015 21:58:36

    • Honza
      Honza

      Dávkování

      Jen množství tekutin je v receptu očividně špatné, na 4 porce 4 dl vína a 8 dl vody, to je 1,2l omáčky

      22.03.2014 14:27:34


    • evajs (tecka) b
      evajs (tecka) b

      dochucení čili

      pokud má někdo rád ostrá jídla, doporučuji přidat spolu s rajčatovým protlakem i dvě lžičky čili pasty.

      06.01.2013 13:19:00

    • VLADZUS
      VLADZUS

      Kruti prsa dusena na vine!

      09.02.2009 20:28:43


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí prsa dušená na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.