Vyzkoušejte recept na hlavní chod z vařeného krůtího spodního stehna s jemnou kari omáčkou a nudlemi.
3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
1 ks | bobkový list |
6 kuliček | nové koření |
1 ks | zelená kapie |
10 kuliček | celý černý pepř |
1 ks | spodní krůtí stehno |
400 g | tagliatelle |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
omáčka | |
800 ml | vývar |
3 lžíce | máslo |
3 lžíce | hladká mouka |
1 lžička | kari koření |
100 ml | smetana ke šlehání |
0.5 lžičky | sušený česnek |
na ozdobu | |
3 ks | naťová cibulka |
Krůtí spodní stehno omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (malý celer, malou mrkev, petržel), oloupanou velkou cibuli, stroužky česneku a zelenou kapii zbavenou jadérek. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vzniklou pěnu pomocí sítka odstraníme, vývar okořeníme celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem a zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme, krůtí stehno vykostíme a maso natrháme na kousky. Mezitím si uvaříme nudle podle návodu na obalu a připravíme si ochucenou jíšku. Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém necháme krátce zpěnit kari koření a sušený česnek. Jakmile se koření rozvoní, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout. Slitý vývar přivedeme k varu, zahustíme ochucenou jíškou a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne krémová omáčka, do které vložíme natrhané maso. Směs omáčky s masem podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Omáčku prohřejeme, ale již nevaříme. Uvařené nudle rozdělíme na porce a přelijeme omáčkou s masem. Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi zdobíme naťovou cibulkou nebo čerstvou petrželkou.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena