reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi

Vyzkoušejte recept na hlavní chod z vařeného krůtího spodního stehna s jemnou kari omáčkou a nudlemi.


  • 0

    0 0
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Krůtí spodní stehno omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (malý celer, malou mrkev, petržel), oloupanou velkou cibuli, stroužky česneku a zelenou kapii zbavenou jadérek. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vzniklou pěnu pomocí sítka odstraníme, vývar okořeníme celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem a zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme, krůtí stehno vykostíme a maso natrháme na kousky.

Mezitím si uvaříme nudle podle návodu na obalu a připravíme si ochucenou jíšku. Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém necháme krátce zpěnit kari koření a sušený česnek. Jakmile se koření rozvoní, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout.

Slitý vývar přivedeme k varu, zahustíme ochucenou jíškou a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne krémová omáčka, do které vložíme natrhané maso. Směs omáčky s masem podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Omáčku prohřejeme, ale již nevaříme.

Uvařené nudle rozdělíme na porce a přelijeme omáčkou s masem. Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi zdobíme naťovou cibulkou nebo čerstvou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.