Krůtí křidýlka marinovaná v medu, sójové omáčce a kouscích zázvoru. Pikantní ale sladká marináda. Křidýlka je lepší připravovat den dopředu.
4 stroužky | česnek |
40 g | zázvor |
2-3 lžíce | citronová šťáva |
2-4 lžíce | sójová omáčka |
1.5 kg | krůtí křídlo |
130 ml | med tekutý |
Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nebo jej nasekáme. Zázvor i česnek vložíme do mísy a přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, med, podle chuti pepř a případně i sůl.
Z krůtích křidýlek odstarníme "špičky". Na marinování použijeme pouze silnější "špalíčky". Ty omyjeme, osušíme, uložíme do mísy a přelijeme marinádou. Křidýlka necháme marinovat. Nejlépe přes noc.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Křidýlka vyjmeme z marinády, uložíme na pekáči a pečeme asi půl hodiny. Mezitím zbylou marinádu dáme 3 - 4 minuty vařit, aby zhoustla. Po půlhodině pečení zvýšíme teplotu asi o 20 stupnů, přelijeme křidýlka omáčkou z marinády a dopékáme, dokud nejsou zlatavé.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena