reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi

Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi

Recept na přípravu krůtího masa se zelenými fazolkami, slaninou a cibulí. Hotový pokrm sypeme praženými mandlemi a podáváme jako hlavní chod s bramborem.


  • 4,8

    41×

    4,8 41
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 210 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 788 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší tenké kousky, které osolíme, opepříme a promícháme s nasekaným tymiánem a olejem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet.

Fazolové lusky očistíme, propereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a slaninu na kostičky.

Na větší pánvi vyškvaříme slaninu do křupava a škvarečky vyjmeme. Pak do pánve přilijeme olej, na kterém orestujeme kousky masa ze všech stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli, přidáme fazolové lusky a zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus. Nyní do pánve vrátíme opečené maso, směs prohřejeme, zjemníme máslem a podle chuti osolíme a opeříme.

Krůtí kousky se zelenými fazolkami rozdělíme na porce, posypeme slaninovými škvarečky a praženými mandlemi. Pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.