Snadný recept na rychlovku z krůtího masa s čerstvou paprikou a kari kořením. Pokrm podáváme jako hlavní chod s dušenou rýží.
2 stroužky | česnek |
200 ml | vývar |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
50 ml | bílé víno |
1 lžíce | hladká mouka |
1 lžička | kari koření |
0.5 ks | paprika zelená |
4-6 lístků | čerstvý koriandr |
500 g | krůtí prsa |
0.5 ks | oranžová paprika |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
omáčka Teriyaki |
Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na jemné kousky. Na oleji opečeme maso ze všech stran dorůžova, přidáme cibuli, česnek, papriku, kari koření a nasekaný čerstvý koriandr. Směs krátce orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a několik minut za stálého míchání povaříme. Nakonec krůtí kousky zjemníme a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce a dochutíme omáčkou teriyaki. Krůtí kousky na kari podáváme s rýží jako hlavní chod.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena