Recept na krůtí prsíčka s chutí středomořské kuchyně.
sůl | |
3 ks | rajče |
1.5 dl | bílé víno |
0.5 dl | olivový olej |
mletý pepř | |
1 ks | paprika zelená |
60 g | strouhaný sýr |
petrželová nať | |
0.5 dl | rostlinný olej |
500 g | krůtí prsa |
300 g | mladá zelená tykvička |
100 g | zelené olivy |
100 g | černé olivy |
Vykostíme krůtí prsa, nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se tekutina napůl nevsákne.
Mezitím z tykviček odřízneme oba konce (jsou li tykvičky čertvé a mladé, tak je nemusíme loupat) a nakrájíme je na kostičky stejně jako papriku. Olivy překrojíme napůl a vypeckujeme. Vše přidáme ke krůtě, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Podáváme se strouhaným sýrem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena