reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Z kukuřičné mouky s přídavkem másla a soli uvaříme ve slané vodě polentu.

Během vaření polenty si vypláchneme pekáč ledovou vodou a hotovou polentu do výše asi 2 cm do něj vlijeme.

Pak pekáč přikryjeme alobalem, aby polenta neoschla, a necháme vychladnout.

Vychladlou polentu rozkrájíme na čtverečky nebo obdélníčky, obalíme nejprve v mouce a pak ve směsi z rozšlehaných vajec, mléka a nastrouhaného sýra.

Osmažíme na oleji a podáváme buď s tatarskou omáčkou a libovolným salátem a nebo k nějakému masitému pokrmu s omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křupky z polenty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.