reklama
hledat uživatel
       

Krupicový nákyp

Nákyp plněný jahodami a rybízem podáváme teplý a hodí se buď jako moučník, nebo jako hlavní chod.


  • 3,0

    636×

    3 636
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko se solí uvedeme k varu, přisypeme krupici a vaříme asi 10 minut. Z bílků ušleháme sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a žloutky, citronovou kůru a vlažnou krupici. Pudink a kypřící prášek rozředíme trochou vody a vmícháme do krupicové hmoty, nakonec vmícháme sníh. Polovičku hmoty naplníme do vymazané zapékací misky, omyté ovoce promícháme s rybízovým rosolem a tuto ovocnou směs naneseme na krupicovou hmotu. Zakryjeme druhou půlkou krupicového těsta a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200 st.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krupicový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.