reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krupicové švestkové knedlíky

Recept na kynuté knedlíky z krupicového těsta.


  • 3,0

    3 6
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypeme krupičku, uděláme v ní důlek, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

Do vzešlého kvásku, které asi dvojnásobně zvětšilo svůj objem, přidáme vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujeme jemné hladké těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek a v míse přikryté utěrkou necháme těsto 30 minut kynout.

Z vykynutého těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme asi na 18 dílů. Z každého kousku těsta vytvarujeme placku, do každé placky pečlivě zabalíme vypeckovanou švestku.

Připravené švestkové krupicové knedlíky přikryjeme na pracovní desce utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout.

Krupicové švestkové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 7 minut.

Krupicové knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem jako sladký hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krupicové švestkové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.