reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krupicové řezy s jahodovou omáčkou

Korpus z krupicového těsta přelitý sladkou omáčkou z ovoce.


  • 3,6

    10×

    3,6 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko se špetkou soli uvedeme k varu a za stálého míchání vmícháme krupičku. Kaši 3 minuty provaříme a odstavíme.

Do vychladlé kaše vmícháme žloutek, cukr, vanilkové cukry a tuhý sníh z bílků. Těsto dochutíme citronovou šťávou a kůrou, naplníme jím vymazanou a vysypanou zapékací mísu.

Krupicové řezy pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160 °C. Korpus necháme vychladnout a pak ho vyklopíme a nakrájíme na řezy.

Jahody opláchneme, zbavíme "korunek" a nakrájíme na kousky. V hrnečku zahřejeme marmeládu, zředíme ji vodou a vmícháme jahody. Omáčku osladíme, provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.

Krupicové řezy rozdělíme na dezertní talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou citronové máty a jahodou s korunkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Krupicové řezy s jahodovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • iva desatova
      iva desatova

      cetla jsem si recept krupicove rezy s jahodovou omackou,zaujal mne,jen by mne zajimalo zda misto jahod cerstvych mohu pouzit kompotove.Odepiste mi na email.Dekuji Iva

      22.09.2010 21:15:17

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Krupicové řezy s jahodovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.