reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krupicové noky s omáčkou z borůvek a ostružin

Zbyla vám miska krupicové kaše? Udělejte z ní sladkou pochoutku pro vaše děti.


  • 4,0

    41×

    3,9 41
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Příprava omáčky: Ostružiny a borůvky zalijeme asi půl litrem vody, přidáme máslo, cukr a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty. V malém množství studené vody rozmícháme solamyl, přilijeme do omáčky a znovu krátce povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Když je omáčka příliš hustá, tak ji naředíme vodou, nebo naopak, více zahustíme solamylem.

Příprava noků: Do vychladlé krupicové kaše rozklepneme vejce, přidáme trochu soli a promícháme. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme husté těsto. Hrubé mouky dáme podle potřeby tolik, aby těsto nelepilo.

Z těsta uštipujeme malé kousky, ze kterých vytvarujeme malé noky. Vhazujeme je do vroucí osolené vody a vaříme je asi 5 - 8 minut, dokud nevyplavou. Uvařené noky scedíme.

Na talíř nejprve nalijeme ovocnou omáčku, do ní poklademe krupicové noky. Noky můžeme polít zakysanou smetanou, popřípadě bílým jogurtem.

Pozn.:Omáčku můžeme připravit i ze samotných borůvek nebo třeba z jahod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krupicové noky s omáčkou z borůvek a ostružin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.