reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Krupicové flameri s jahodami

Krupicový dezert s jahodovou omáčkou.


  • 4,3

    12×

    4,3 12
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko, cukr, kůru a špetku soli uvedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme krupici, při nízké teplotě ji necháme "bobtnat" do zhoustnutí a odstavíme.

Žloutek rozkvedláme a vmícháme do mírně vychladlé krupice. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do zcela vychladlé krupicové směsi. Směs nalijeme do vodou vypláchnuté formy (nebo 4 malých formiček) a uložíme do chladničky minimálně na 4 hodiny vychladit.

Jahody i se šťávou provaříme a osladíme vanilkovým cukrem. Solamyl rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání kašičkou zahustíme jahody. Chvilku provaříme.

Flameri uvolníme z formy (pomůžeme si nožem nebo namočíme do horké vody) a položíme na dezertní talířek. Okolo ozdobíme jahodovou omáčkou, zbytek omáčky podáváme v omáčníku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Krupicové flameri s jahodami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.