Křupavý losos se smetanovým přelivem

25 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 9904x
Opět jeden recept na vynikající rybu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Lososa necháme rozmrazit, omyjeme a pokapeme citronem. Necháme asi hodinu odležet. Mezitím si nakrájíme nať cibulky na jemná kolečka.

Filety lososa osolíme, posypeme tymiánem, saturejkou, pokapeme olejem a všechno koření do masa zatlačíme. Necháme marinovat 4 - 5 hodin.

Na pánvi rozehřejeme olej a lososa obaleného v hladké mouce osmahneme po obou stranách dokřupava.

Omáčku si připravíme následovně. Cibulku osmahneme na oleji, až krásně zavoní. Přilijeme smetanu, vmícháme křen, koření a sůl. Necháme jen krátce probublat, stačí 3 - 4 minuty.

Křupavého lososa na talíři přelijeme smetanovou omáčkou, přidáme citron pro zakapání a podáváme jako hlavní chod. Přílohou mohou být brambory na jakýkoliv způsob.

Michy autor receptu:

Křupavý losos se smetanovým přelivem

Počet přidaných receptů: 3337

Ingredience

Vaše cena 950 běžně 1950 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Křupavý losos se smetanovým přelivem

Recept se nachází v 72 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1940 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křupavý losos se smetanovým přelivem

Přidat příspěvek k receptu Křupavý losos se smetanovým přelivem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept