Křupavé smažené cukety

20 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1117x
Rychlý recept na zpracování větší cukety, kterou můžeme podávat i jako přílohu k masu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čisté a osušené větší cukety, kterým jsme odříznuli konce, nakrájíme na asi 0,5 cm šikmé plátky.

Hladkou mouku promícháme s ledovou bublinkovou vodou a solí podle chuti. Těstíčko necháme chvilku odpočinout a mezitím dobře rozehřejeme olej na smažení ve větší hlubší pánvi.

Cukety obalíme v těstíčku, osmažíme z obou stran a potom pokládáme na sací ubrousek.

Křupavé smažené cukety podáváme teplé nebo vlažné jako chuťovku či přílohu.

Samman autor receptu:

Křupavé smažené cukety

Počet přidaných receptů: 929

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křupavé smažené cukety

Přidat příspěvek k receptu Křupavé smažené cukety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept