reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křupavé šafránové brambory

Recept na netradičně pečené křupavé brambory s šafránem, které podáme k pečeným masům. Chutnají i samostatně s cibulkou.


  • 4,7

    48×

    4,6 48
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Postup přípravy

Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na půlky, větší brambory nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, osolíme a přidáme půlku množství mletého šafránu.¨Nyní brambory zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené asi do 3/4. Přivedeme je k varu a prudce povaříme asi 7 minut. Potom brambory slijeme a přikryjeme na 2 minuty pokličkou. Po uplynutí doby hrncem několikrát zatřeseme. Okraje brambor se roztřepí.

Druhý díl šafránu rozetřeme s olejem.

Na silnější plech nalijeme olivový olej a vložíme do horké trouby na horní rošt. Jakmile je olej rozpálený rozložíme na něj protřepané brambory. Nyní je na plechu potřeme šafránovým olejem a pečeme asi 40 minut v horké troubě při 220 °C . Brambory jsou krásně zlatavé a křupavé.

Používáme je pro slavnostní příležitosti jako přílohu k pečeným masům, nebo jako samostatný pokrm se zeleninou jako vegetariánskou pochoutku.
Křupavé šafránové brambory výborně chutnají posypané jarní cibulkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křupavé šafránové brambory

    Celkový počet komentářů: 1

    • muchomurka
      muchomurka

      Tyto brambůrky byly perfektní přílohou k výbornému jídlu jako jsou pstruzi s křehkou oblohou, což jsem dělal na velikonoční neděli

      18.04.2009 18:41:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé šafránové brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.