reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Křupavé rozmarýnové brambory

Křupavé rozmarýnové brambory

Poněkud složitější recept na výborné pečené křupavé brambory s chutí rozmarýnu a česneku.


  • 4,8

    45×

    4,8 45
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Brambory řádně omyjeme a osušíme. Potom je oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Slupky z brambor nevyhazujeme, ale zavážeme do předem namočeného a vyždímaného ubrousku. Nakrájené brambory a zabalené slupky vložíme do studené osolené vody a vše vaříme na velmi mírném ohni doměkka. Vařením brambor se slupkami dosáhneme lepší chuti brambor.

Měkké brambory slijeme a necháme okapat. Potom je zakryjeme poklicí a několikrát opatrně proklepeme tak, aby okraje brambor byly roztřepené. Potom brambory v jedné vrstvě opečeme ze všech stran na olivovém oleji, rozložíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 190 °C přibližně 1 hodinu.

Mezitím si připravíme kořenící směs. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Česnek spolu rozmarýnem, olivovým olejem a solí rozdrtíme ve středně hustou směs.

Ke konci pečení brambory potíráme kořenící směsí a za občasného obracení dopečeme dorůžova.

Křupavé pečené brambory s rozmarýnem a česnekem podáváme jako přílohu k pečeným rybám nebo kuřecímu masu. Můžeme je podávat i samostatně jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé rozmarýnové brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.