reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křupavé pečené kuře s nádivkou

Lahodné kuře pečené pro ty nejlepší obědy a večeře. Osvědčený recept na chutně nadívané kuře.


  • 4,0

    4 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře opláchneme a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky.

Nyní si připravíme nádivku. Smícháme trochu nastrouhané citronové kůry, slaninu, česnek, tymián, sůl, pepř a půl kostky změklého másla. Kdo má rád pálivé, může do směsi přidat trošku chilli koření.

Kůži mezi prsy jemně prsty oddělíme od svaloviny. Vytvoříme kapsu, kterou napěchujeme a rozprostřeme směs. Dále si nakrájíme citron, ze kterého jsme brali kůru, a dáme ho do útrob kuřete. Stehna nakrojíme dvěma řezy, zbytek nádivky vmasírujeme do stehen a potom sešijeme k sobě.

Pekáč vyložíme cibulí, mrkví a petrželí. Cibule nám pomůže uchovávat vlhkost v pekáči. Podlijeme vodou a dáme do trouby.

Kuře pečeme asi 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C. Pro krásnou kůrku doporučuji na konci pečení přepnout troubu na gril a asi 4 minuty dopékat. Upečené kuře s nádivkou dáme stranou, slijeme šťávu, necháme ji zredukovat a přilijeme asi 1 dl vína. Povaříme a scedíme.

Pečené kuře s nádivkou podáváme s přílohou podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé pečené kuře s nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.