reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Křupavé domácí rohlíky

Recept na teplé křupavé rohlíčky jako od pekaře.


  • 4,3

    27×

    4,2 27
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ingredience dáme do domácí pekárny. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme jej udělat.

Hotové těsto vyklopíme, rozdělíme asi na 14 dílků, uděláme bochánky a necháme je ještě asi půl hodiny na vále vykynout. Potom z každého bochánku uděláme elipsu. Můžeme si pomoct válečkem. Z plátu motáme rohlíky, od půlky smotané elipsy vytahujeme.

Smotané rohlíky potřeme žloutkem. Rohlíky můžeme sypat kmínem, sezamem, hrubou solí, nebo mákem. Poté je ještě přetřeme vejcem, aby posypání neopadalo. Domácí rohlíky necháme zase asi půl hodiny odpočinout už na plechu a pak je pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Křupavé domácí rohlíky podáváme jako klasické rohlíky

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Křupavé domácí rohlíky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Gabka
      Gabka

      Komentář k receptu Křupavé domácí rohlíky

      Vynikajici a jednoduche pritom. Priste dam trosku vice soli akorat. Diky moc za recept :)

      03.01.2016 22:23:23

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Křupavé domácí rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.